ГоловнаПолітика

Світ розробляє свій план "Б" для Путіна, - МЗС

Про небажання бойовиків дотримуватися режиму припинення вогню раніше повідомила місія ОБСЄ

Світ розробляє свій план "Б" для Путіна, - МЗС
Фото: uk.wikipedia.org

Міжнародна спільнота вже не має найменших сумнівів у підтримці Росією сепаратистів на Донбасі і небажанні бойовиків дотримуватися мінських домовленостей. Тому як варіант Захід також розробляє свій план "Б" стосовно подальших дій щодо Росії.

Про це заявив речник МЗС Євген Перебийніс в ефірі "5 каналу", повідомляє Укрінформ.

"Спеціальна міжнародна місія ОБСЄ сьогодні чітко заявила про те, що представники так званих ЛНР і ДНР відмовилися дотримуватися режиму припинення вогню, а також відмовилися пропустити в Дебальцеве СММ. Це думка Спеціальної моніторингової місії і це вже не якась суб'єктивна оцінка, це - офіційна позиція органу, уповноваженого моніторити ситуацію на місці", - підкреслив Перебийніс.

За його словами, світ чітко зміг побачити, що не можна вірити не тільки словам російського керівництва, а й документам, які вони своїм підписом засвідчили.

Протягом останніх днів риторика західних лідерів абсолютно змінилася, і речі називають уже своїми іменами. Чітко йдеться про російську агресію і про необхідність вживання подальших кроків з метою змусити Росію і бойовиків дотримуватися цих зобов'язань, додав Перебийніс.

"Ми протягом минулого тижня говорили, що готуємося до миру, але також готуємося до гіршого сценарію - до плану "Б". Такий же план "Б" є, я переконаний, і в міжнародної спільноти. І зараз тривають активні консультації щодо того, якими будуть подальші кроки Заходу", - запевнив речник МЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram