ГоловнаПолітика

Суд, який розглядає заборону Компартії, вчинив демарш

Київський окружний адмінсуд обурився нещодавнім обшуком

Суд, який розглядає заборону Компартії, вчинив демарш

Усі судді Київського окружного адмінсуду відмовилися розглядати справу про заборону Компартії. Причиною став нещодавній обшук прокуратури в будівлі суду.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", суддя Валерій Кузьменко, який розглядає цю справу, заявив про самовідвід у зв'язку з тим, що в його кабінеті співробітники прокуратури та правоохоронних органів провели обшук і вилучили комп'ютер з робочими матеріалами, зокрема в цій справі.

Кузьменко розцінив обшук як тиск на суд і заявив, що всі судді Київського окружного адмінсуду подали заяви про самовідвід у цій справі.

Будівлю суду у справі про заборону КПУ пікетують близько 20 прихильників Компартії і таке саме число представників партії "Свобода". Прихильників обох політичних сил розділяють правоохоронці.

Нагадаємо, 16 лютого слідчі столичної прокуратури провели обшук у приміщенні Окружного адміністративного суду Києва у зв'язку з тим, що кілька рішень суду винесено суддями у дні, в котрі ці судді були за кордоном.

Суддя Окружного адмінсуду Києва Богдан Санін (відомий тим, що забороняв з 1 грудня 2013 року акції протесту в центрі Києва за позовом КМДА) у своєму фейсбуці заявив, що обшук пов'язаний зі скасуванням судом рішення Кабміну блокувати соцвиплати на непідконтрольних територіях Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram