ГоловнаПолітика

Надію на мир практично зруйновано, - постпред України в ООН

Мінські домовленості виконуються тільки на папері, заявив Сергєєв

Надію на мир практично зруйновано, - постпред України в ООН
Фото: un.org

Припинення вогню на сході України, передбачене Мінськими угодами, не дотримується, а важке озброєння досі постачають проросійськи налаштованим сепаратистам.

Про це заявив постійний представник України в ООН Юрій Сергєєв під час засідання Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку, пише "Апостроф".

"Ці угоди не виконуються. Надія на мир практично зруйнована. З моменту введення режиму припинення вогню сепаратисти багаторазово обстрілювали позиції українських військових. Мінські домовленості виконуються тільки на папері", - сказав Сергєєв.

При цьому постпред України подякував делегаціям країн, які входять у Радбез ООН, за підтримку України і висловив надію на швидке врегулювання конфлікту.

Сергєєв також додав, що сьогоднішніми заявами на засіданні Радбезу ООН Російська Федерація знову "розмазала і розтоптала міжнародне право".

"Те, що ви називаєте "приєднанням Криму" є анексією й окупацією. Гуманітарні конвої з Росії - це виклик міжнародному праву, яке регламентує постачання гуманітарних вантажів", - заявив пан Сергєєв.

Крім того, він попросив Російську Федерацію не втручатися у внутрішньодержавні справи України, зокрема в конституційний процес, претензії до якого висловив постпред РФ при ООН Віталій Чуркін.

Нагадаємо, 17 лютого Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію щодо ситуації в Україні, в якій закликала всі сторони на Донбасі повністю імплементувати Мінські домовленості від 12 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram