ГоловнаПолітика

Путін заявив, що Україні вже постачають зброю

Президент країни-агресора поклав відповідальність за продовження боїв на Донбасі на українську владу

Путін заявив, що Україні вже постачають зброю

Деякі країни вже постачають Україні зброю.

Таку заяву зробив президент Росії Володимир Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном у Будапешті.

"За нашими даними, зброю вже постачають", - сказав Путін, відповідаючи на запитання журналіста про реакцію Росії на можливість постачання зброї Україні, пише "Апостроф".

При цьому Путін зазначив, що постачання Україні зброї від міжнародного співтовариства не змінить ситуацію на Донбасі докорінно.

"Проте незалежно від кількості наданої Україні військової допомоги ситуація на Донбасі докорінно не зміниться. Може лише збільшитися кількість жертв. У більшості військовослужбовців України немає бажання брати участь у братовбивчій війні. Тим часом в ополченців є сильне бажання захистити свою територію", - сказав президент РФ.

За словами Путіна, відповідальність за продовження бойових дій на сході України лежить на українську владу.

"Усе, що зараз там відбувається, пов'язане тільки з одним - офіційна українська влада втретє прийняла рішення про початок бойових дій із застосуванням армії. Спочатку про початок АТО оголосив Олександр Турчинов, потім президент Петро Порошенко прийняв рішення відновити бойові дії, і ось тепер це сталося втретє", - сказав Путін.

Він додав, що цьому не буде кінця, поки українська влада не зрозуміє, що розв'язати проблему військовим шляхом неможливо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram