ГоловнаПолітика

Рада планує розглянути поправки до бюджету 26 лютого

Гройсман закликав Кабмін і депутатів ефективно попрацювати за цей час

Рада планує розглянути поправки до бюджету 26 лютого
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада орієнтовно розгляне урядові поправки до державного бюджету наступного четверга, 26 лютого. Про це заявив спікер Володимир Гройсман на брифінгу у Верховній Раді.

За його словами, сьогодні Кабмін проведе презентацію документів для голів фракцій і парламентських комітетів. Гройсман додав, що цих поправок не слід приймати, як сам бюджет, у цейтноті.

"Засідання [для розгляду проекту поправок] відбудеться орієнтовно 26 лютого. До цього часу ми повинні побудувати ефективну взаємодію з Кабміном. Депутати готові для плідної роботи в комітетах", - сказав Гройсман і запевнив, що сам зробить все для того, щоб бюджет затвердили.

Нагадаємо, міністр фінансів Наталія Яресько на брифінгу в понеділок наголосила, що якщо парламент провалить їх, саме він буде винен у тому, що Україна не отримає кредитів МВФ.

Урядовий проект передбачає збільшення доходів державного бюджету на 22 млрд грн (через інфляцію та девальвацію) і витрат на 35 млрд гривень (через збільшення субсидій на ЖКГ, допомогу переселенцям і сум на обслуговування держборгу у зв'язку з девальвацією). У зв'язку із цим буде збільшено дефіцит державного бюджету з 3,7% до 4,1% від ВВП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram