ГоловнаПолітика

Рада постановила виплачувати сім'ям загиблих міліціонерів 609 тис. гривень

Парламент усунув нерівні умови для працівників МВС і солдатів

Рада постановила виплачувати сім'ям загиблих міліціонерів 609 тис. гривень

Верховна Рада визначила розмір одноразової грошової виплати сім'ям, батькам і перебувають на утриманні особам міліціонерів, загиблих під час виконання своїх обов'язків, на рівні 500 прожиткових мінімумів (один прожитковий мінімум дорівнює 1218 гривень, тобто 609 тис. гривень).

За ухвалення законопроекту №1364 за основу і в цілому проголосували 235 депутатів при мінімально необхідних 226.

Як сказано у пояснювальній записці до законопроекту, зараз порядок компенсацій сім'ям загиблих міліціонерів відрізняється від виплат сім'ям загиблим військовослужбовців. Так, у разі смерті міліціонера рядового складу члени його сім'ї отримають десятирічну грошову компенсацію у розмірі 100-150 тисяч гривень. Сім'ї загиблих військових отримають одноразову компенсацію на рівні 500 прожиткових мінімумів.

Крім того, закон встановлює одноразові компенсації у разі поранення (контузії, травми або каліцтва), а також інвалідності міліціонерів.

250 прожиткових мінімумів виплатять у разі встановлення працівникові міліції інвалідності I групи. 200 прожиткових мінімумів - у разі інвалідності II групи; 150 прожиткових мінімумів - у разі інвалідності III групи.

У разі отримання працівником міліції поранення (контузії, травми або каліцтва) під час виконання ним службових обов'язків, що призвело до часткової втрати працездатності без встановлення йому інвалідності, одноразова допомога призначається і виплачується в розмірі, визначеному Кабінетом Міністрів України, але не менше ніж 20 і не більше ніж 100 прожиткових мінімумів.

Законом також виключено із закону "Про міліцію" норма щодо поширення зазначених умов на осіб, залучених до заходів охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю, а також на пенсіонерів міліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram