ГоловнаПолітика

ЗМІ: Захарченко та Плотницький відмовилися підписувати угоду

Документ нібито передбачає перемир'я на 48 годин і відведення важкого озброєння

ЗМІ: Захарченко та Плотницький відмовилися підписувати угоду
Фото: EPA/UPG

Ватажки терористичних організацій ДНР і ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький відмовилися підписувати угоду, запропоновану "нормандською четвіркою" у Мінську. Про це з посиланням на власні джерела повідомили російські та білоруські ЗМІ.

За версією агентства "Интерфакс", помічник російського президента Владислав Сурков відвіз документ представникам тристоронньої контактної групи і ватажкам сепаратистів. Ті відмовилися поставити підписи. Плотницький також заявив, що український президент Петро Порошенко надає недостовірну інформацію про "котел" у Дебальцевому. За версією ЛНР, українські військові там заблоковані, Генштаб і Міноборони України повідомляють про стабільне постачання боєприпасів і продовольства бійцям АТО.

Пізніше стало відомо, що представник ОБСЄ Хайді Тальявіні покинула "Дипсервіс Холл" у Мінську, де напередодні тривала зустріч контактної групи.

За даними "Радыё Свабода", в узгодженому документі сторони погодилися припинити вогонь у зоні АТО на дві доби, відвести важке озброєння від лінії вогню і створити демілітаризовану зону.

Перемовини в Палаці незалежності у Мінську тривають з 19:00 середи, глави держав не виступали з офіційними заявами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram