ГоловнаПолітика

СБУ запобігла вбивству колишнього офіцера ФСБ

Богданова мали вбити після інтерв'ю телеканалу "112"

СБУ запобігла вбивству колишнього офіцера ФСБ
Илья Богданов

Контррозвідка Служби безпеки України запобігла ліквідації Іллі Богданова - колишнього офіцера ФСБ, який перейшов на бік України і захищав Донецький аеропорт.

Як повідомив радник глави СБУ Маркіяін Лубківський, у результаті складної спецоперації контррозвідники затримали громадянина Б. 1986 р.н., активного члена терористичної організації "Оплот". У нього вилучено снайперську гвинтівку СВД і патрони до неї. Він у січні в Бєлгороді (Російська Федерація) був завербований співробітниками ФСБ РФ для відпрацювання завдання щодо фізичного знищення Богданова, який у липні 2014 року перейшов на українську сторону і у складі одного з добровольчих батальйонів брав участь у бойових діях на Донбасі.

За успішне виконання ліквідації Богданова представники ФСБ гарантували Б. отримання значної грошової винагороди, російського громадянства, придбання автомобіля, вивезення його сім'ї у Бєлгород і надання квартири для постійного місця проживання.

"Вбивство мало відбутися відразу після запланованого інтерв'ю І.Богданова телеканалу "112"(!). Вбивця навіть зустрічався з Іллею, намагався увійти в довіру, представляючись співробітником Державної міграційної служби", - повідомляє Лубківський.

Він також оприлюднив фото затриманого.

Нагадаємо, влітку 2014 року старший лейтенант Прикордонних військ Федеральної служби безпеки Росії Ілля Богданов перейшов на бік України і звинуватив президента РФ Володимира Путіна у розпалюванні війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram