ГоловнаПолітика

Обама порадив Путіну скористатися можливістю зустрічі в Мінську

Якщо Росія продовжить свою агресію в Україні, США посилять санкції

Обама порадив Путіну скористатися можливістю зустрічі в Мінську

Президент США Барак Обама під час телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним пригрозив РФ новими санкціями у разі продовження агресивних дій на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому, пише РБК-Україна.

"Президент Обама сьогодні зателефонував президентові Росії Володимиру Путіну для обговорення ескалації насильства в східній Україні і постійної підтримки Росією сепаратистів", - зазначили в Білому домі.

"Президент підкреслив важливість досягнення та реалізації мирного врегулювання, яке спирається на зобов'язання за мінськими угодами. Тим не менш, якщо Росія продовжить свої агресивні дії в Україні, в тому числі шляхом відправки військ, зброї та фінансування сепаратистів, витрати для Росії зростатимуть", - наголошується в повідомленні.

"Президент Обама знову заявив про підтримку Америкою суверенітету і територіальної цілісності України. Президент Обама підкреслив зростання кількості людських жертв у результаті бойових дій і підкреслив як важливо президентові Путіну скористатися можливістю, наданою поточними переговорами між Росією, Францією, Німеччиною та Україною для досягнення мирного врегулювання", - йдеться в повідомленні.

Зауважимо, 10 лютого Президент України Петро Порошенко і Барак Обама домовилися про подальші кроки після переговорів у Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram