ГоловнаПолітика

Мін'юст оголосив конкурс на 46 вакансій у керівництві облуправлінь юстиції

У 11 регіонах України немає начальників юстиції

Мін'юст оголосив конкурс на 46 вакансій у керівництві облуправлінь юстиції
Фото: korrespondent.net

У Міністерстві юстиції України 10 лютого стартував відкритий конкурс на вакантні посади у територіальних органах юстиції. Про це повідомила журналістів у Києві перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, інформує "Дело".

За словами Севостьянова, проведено бесіди з 85 керівниками всіх обласних управлінь органів юстиції, більша половина з них пішли з органів юстиції за результатами тестування.

"Більшість діючого складу не змогли на високому рівні показати свої професійні якості або ми відчули відсутність бажання змінювати систему на місцях. Тому сьогодні ми оголошуємо безпрецедентний конкурс на 46 вакантних керівних посад на території всієї України. Такого ніколи не було за всю історію Міністерства юстиції, оскільки призначення керівного складу - це номенклатура міністра, і міністр в областях призначав людей, яких вважав гідними цих посад", - зазначила Севостьянова.

Вона пояснила, що відкритий конкурс на вакантні посади в областях триватиме впродовж 30 днів від сьогодні.

Перший заступник голови Мін'юсту уточнила, що вакантні 11 посад керівників територіальних органів юстиції, у 17 областях немає заступників керівників, які куруватимуть напрямок виконання рішень судів. Ще в 14 областях, за її словами, немає заступників, які курують напрямок роботи у сфері реєстрації.

"Ми всіх запрошуємо на цей відкритий конкурс. І сьогодні відкриваємо кадровий центр, у який можна подати необхідні документи, щоб пройти процедуру тестування, після цього - співбесіда з кадровою комісією. Якщо ми побачимо, що ви - кваліфікований мотивований юрист, який хоче долучитися до нашої команди реформаторів, - ми чекаємо на вас", - звернулася Севостьянова.

Вона акцентувала увагу на тому, що вимоги до кандидатів зведені тільки до двох критеріїв - п'ять років стажу у сфері права та вища юридична освіта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram