ГоловнаПолітика

Наступним генпрокурором буде Шокін, - джерело

Про це нардепам від БПП повідомив Петро Порошенко

Наступним генпрокурором буде Шокін, - джерело
Виктор Шокин

Президент Петро Порошенко на засіданні фракції "Блоку Петра Порошенка" дав зрозуміти, що на генпрокурора буде номінуватися Віктор Шокін.

Про це LB.ua стало відомо з власних джерел.

При цьому нардеп Віктор Чумак запропонував обирати генпрокурора тим же способом, що й голову Антикорупційного бюро (як відомо, кандидатів на посаду голови АКБ вибере спеціально обрана комісія, а призначатиме Президент без голосування у парламенті).

Однак цю пропозицію було відкинуто.

Джерела LB.ua також повідомляють, що під час засідання фракції Президент попросив депутатів підтримати його законопроект №1656 "Про забезпечення права на справедливий суд".

Як відомо, 13 січня Верховна Рада прийняла за основу два законопроекти про реформування судової системи, один з яких - президентський.

Нагадаємо, 9 лютого Президент Петро Порошенко підписав заяву Віталія Яреми про відставку з посади генпрокурора. За даними ЗМІ, разом з Яремою з відомства підуть і троє його заступників.

Раніше заступник генпрокурора Олексій Баганець повідомив, що Віталій Ярема пообіцяв призначити Віктора Шокіна виконувачем обов'язків керівника ГПУ.

Віктор Шокін, за інформацією з відкритих джерел, - кум Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram