ГоловнаПолітика

Захід не виключає "поганого сценарію" щодо України, - МЗС

Світові лідери підходять до переговорів у Мінську з обережним оптимізмом, заявив речник МЗС

Лідери провідних країн світу все ж сподіваються на конструктивне рішення переговорів у Мінську, але й не виключають невтішного результату.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив речник МЗС Євген Перебийніс, передає Укрінформ.

"Захід сьогодні все ж сподівається на якесь конструктивне вирішення ситуації. Але готується і до поганого сценарію", - сказав він.

Своє переконання Перебийніс пояснив тим, що "ті заяви, які ми бачимо від Росії, від російського керівництва і російських дипломатів у Мюнхені, зокрема, не мають ніяких ознак того, що Росія хоче і здатна піти на якийсь компроміс у цих питаннях".

"Тому я думаю, що і ми зараз підходимо до переговорів у Мінську з обережним оптимізмом, але мусимо готуватися і до іншого сценарію", - пояснив речник МЗС.

Він підкреслив, що терпіння Заходу не безмежне. "Риторика, яку було продемонстровано і канцлером Німеччини, і президентом Франції минулого тижня, і сьогоднішня Барака Обами, свідчить про те, що справді те, що має відбутися в середу, - це, мабуть, останній шанс все ж таки прийти до якоїсь спільної думки, до мирного вирішення цієї ситуації, яка є в Україні", - підсумував Перебийніс.

Раніше Барак Обама заявив, що ізоляція Росії за подальшої підтримки конфлікту на сході України буде посилюватися, але військового шляху для вирішення ситуації, що склалася, немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram