ГоловнаПолітика

Суд Сімферополя заарештував кримського татарина на два місяці

Іскендера Кантемирова звинувачують в участі в торішніх заворушеннях

Суд Сімферополя заарештував кримського татарина на два місяці
Фото: tsn.ua

Київський районний суд Сімферополя в неділю, 8 лютого, обрав Іскендеру Кантемирову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці у справі про масові заворушення перед кримським парламентом 26 лютого. Про це повідомляє "Крыминформ".

Прокуратура окупованого півострова задовольнила клопотання слідчого Слідчого комітету РФ про взяття Кантемирова під варту. Кантемирову інкримінують участь у масових заворушеннях 26 лютого 2014 року і завдавання тілесних ушкоджень "низці громадян".

Про арешт Кантемирова стало відомо напередодні, в будинку кримського татарина пройшов обшук.

Раніше в селищі Совєтському окупаційна влада затримала Асана Чебієва, який є близьким родичем одного з координаторів Комітету із захисту прав кримськотатарського народу Абмеджіта Сулейманова. Йому також інкримінували участь у масових заворушеннях біля стін Верховної Ради АРК 26 лютого 2014 року. Пізніше його відпустили.

29 січня в Сімферополі затримали, а потім заарештували до 19 лютого заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза. Його підозрюють в організації та участі в масових заворушеннях під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram