ГоловнаПолітика

Лавров каже про територіальну цілісність України і переговори з ЛНР і ДНР

МЗС РФ вважає позицію ЄС необ'єктивною

Лавров каже про територіальну цілісність України і переговори з ЛНР і ДНР
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Росія декларує необхідність дотримання територіальної цілісності України. Про це сказав міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, виступаючи на конференції з безпеки в Мюнхені (Німеччина).

"Ми послідовно виступаємо за припинення бойових дій, відведення важких озброєнь, початок прямих переговорів Києва з Донецьком і Луганськом про конкретні шляхи відновлення спільного економічного, соціального і політичного простору в рамках територіальної цілісності України", - сказав він.

Лавров зазначив, що криза в Україні не може бути врегульована військовим шляхом.

Окрім того, Лавров підкреслив, що вважає позицію Європейського Союзу та інших західних країн щодо кризи в Україні необ'єктивною, оскільки вона, за його словами, не сприяє діалогу між українською владою і самопроголошеними "Донецькою народною республікою" і "Луганською народною республікою".

Нагадаємо, канцлер Німеччини Анґела Меркель вважає неможливим вирішення конфлікту в Україні військовим шляхом.

Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Анґела Меркель провели у Києві п'ятигодинні переговори з президентом України Петром Порошенком. Після зустрічі вони не робили заяв для преси.

Наступного дня вони відбули до Москви для продовження переговорів. За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєсков, Росія, Франція і Німеччина ведуть підготовку тексту можливого спільного документа щодо імплементації мінських домовленостей.

Сегодня Ангела Меркель заявила, что не уверена в успехах переговоров в России.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram