ГоловнаПолітика

Зустріч у "норманському форматі" може відбутися в Мінську завтра, - джерело

Петро Порошенко може на день скоротити своє перебування на Мюнхенській конференції

Зустріч у "норманському форматі" може відбутися в Мінську завтра, - джерело
Фото: president.gov.ua

У неділю, 8 лютого, в Мінську може відбутися зустріч Петра Порошенка, Анґели Меркель, Франсуа Олланда і Володимира Путіна. Таку можливість обговорили лідери України, Німеччини та Франції під час тристоронніх переговорів у Києві 5 лютого, повідомило джерело ZN.UA.

Чи відбудеться зустріч, залежить від позиції президента Росії Володимира Путіна під час переговорів з Меркель і Олландом, яка відбулася 6 лютого в Москві.

"Попередньо домовлено, що у випадку, якщо Володимир Путін, після консультацій дуету з президентом України, виявиться сприйнятливим до зміни низки положень запропонованого ним же документа, то орієнтовно в неділю в Мінську може відбутися зустріч в "нормандському форматі": Порошенко, Меркель, Олланд, Путін. У зв'язку з можливістю такого розвитку подій президент України на день скоротив своє перебування на Мюнхенській конференції і в п'ятницю залишився в Києві, щоб бути готовим до позаштатного розвитку ситуації по можливій зустрічі", - пише ZN.UA.

Як повідомляли, 6 січня в Москві відбулися переговори Володимира Путіна з Анґелою Меркель і Франсуа Олландом.

За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, Росія, Франція і Німеччина ведуть підготовку тексту можливого спільного документа щодо імплементації мінських домовленостей.

5 лютого Олланд і Меркель провели в Києві переговори з президентом України Петром Порошенком. Після зустрічі вони не робили заяв для преси. На сайті президента України повідомляється, що сторони обговорили шляхи реалізації Мінських домовленостей і напрацювали спільні пропозиції щодо подальших кроків: негайне припинення вогню, виведення іноземних військ з України, відведення важкої техніки і озброєнь, закриття кордону і звільнення всіх заручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram