ГоловнаПолітика

Нардеп Вінник заперечує своє відношення до корупції в "Укроборонпромі"

Іван Вінник заявив, що програми з безпілотників немає

Нардеп Вінник заперечує своє відношення до корупції в "Укроборонпромі"
Иван Винник (в центре)
Фото: ria.ru

Секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник заперечує звинувачення на свою адресу в кураторстві програми розробки багатофункціонального вітчизняного безпілотника вартістю 1 млрд грн. Про це він повідомив в коментарі LB.ua.

"По-перше, такої програми взагалі немає, а по-друге, я жодних програм не курую, так само, як і не захищаю корупцію в "Укроборонпромі". Навпаки, наш комітет стежить, щоб там її не було", - заявив він, коментуючи статтю "Екс-співробітники "Укроборонпрому" заявляють про корупцію на держпідприємстві" РБК-України.

"Я як законодавець працюю над посиленням української оборонки. Мої стосунки в керівництвом "Укроборонпрому" ніколи не виходили за рамки службових відносин. Розмови про моє кураторство "мільярди гривень на розробку безпілотника" - чистісінької води заказуха від моїх недоброзичливців", - сказав нардеп.

"Як секретар комітету Верховної Ради з національної безпеки і оборони, я отримую достатньо інформації про роботу "Укроборонпрому", в тому числі, і негативної інформації. Моя особиста задача, підвищити обороноздатність України, а не прикрити корупційні схеми. Наприклад, мене турбує питання, чому в бою глухнуть двигуни українських танків і БТРів? Чому ми продовжуємо закуповувати двигуни для бронетехніки в країні-агресорі - Російській Федерації? Чому тільки зараз оборонщики перейнялися протитанковими засобами? Наш комітет працює на підвищення обороноздатності України. Найближчим часом буде внесено закон про спрощення процедури закупівлі комплектуючих для виробництва озброєнь, виключивши з процесу РФ", - заявив Вінник.

Він підкреслив, що здивований деякими народним депутатам з правлячої коаліції, які не бачать проблем у закупівлі комплектуючих від російського виробника. "Взагалі, чим більше я займаюся оборонкою, тим більше переконуюся скільки агресором, Російською Федерацією, було впроваджено агентів впливу в українські владні структури. Заказуха проти мене, швидше за все, з цієї "опери", - резюмував секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомило, що на підприємствах "Укроборонпрому" процвітає корупція, збереглися старі злочинні схеми і створюються умови для нових угод по розкраданню державних коштів в особливо великих розмірах. "Відповідальними за події в галузі вони називають безпосередніх керівників "Укроборонпрому". "Роман Романов, Сергій Пінькас, Артур Херувімов, Владислав Лісіца, нардеп з Нової Каховки Іван Вінник, який обіймає пост секретаря комітету ВР з нацбезпеки і оборони", - написало видання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram