ГоловнаПолітика

Віра Савченко розповіла про побут Надії в СІЗО

Українська льотчиця голодує вже 56 діб

Віра Савченко розповіла про побут Надії в СІЗО
Архивное фото
Фото: Макс Требухов

Віра Савченко, сестра української льотчиці і народного депутата, розповіла про те, як почувається і що робить заарештована Надія. Віра повернулася з Москви вчора вночі після побачення із сестрою, повідомляє"Укрінформ".

За словами Віри, домогтися побачення з Надією було нелегко, незважаючи на сприяння з боку російського омбудсмена Елли Панфілової.

"Дух у неї (Надії, - ред.) бойовий, вона тримається добре, хоча дуже худа, - розповіла Віра. - Вона важить 58 кг, температура тіла 36,2, цукор на більш-менш нормальному рівні - 4, а коли вводять глюкозу, то скаче до 6. ...Надя досить активно рухається. Їй вводять амінокислоти, бо почала змінюватися формула крові - кров гусне, і щоб вона бігала по жилах, це треба робити. Але в неї такі судини, що коли я приїжджала, один день пропустили, бо вже нікуди колоти".

Надія сама у кімнаті, розрахованій на трьох людей, у нещодавно відремонтованому приміщенні. Її виводять на прогулянки на дах, цілодобово при Надії тюремна наглядачка. Після переведення в медичний блок Савченко може щодня приймати душ, завдяки чому в неї перестала облазити шкіра.

"Надя була щаслива, що опинилася в новій обстановці, і два дні прибирала камеру - все вичищала-вимивала. А зараз читає "Кобзар" - їй його якийсь москвич передав із власної бібліотеки, але з поверненням", - розповіла Віра.

Сестра Савченко уточнила, що Надія дуже переживає за Україну і першим ділом запитує, чи правда те, що передають російські ЗМІ, які втрати і як хлопці на фронті.

Нагадаємо, Надію Савченко викрали бойовики ЛНР в червнів 2014 року на території Луганської області й таємно перевезли в Росію. У вересні українку етапували до Москви, де вона перебуває під арештом за звинуваченням у причетності до вбивства двох російських журналістів. З 13 грудня Надія голодує.

Росія відмовляється звільняти Савченко доти, поки московський суд "не спростує її вину".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram