ГоловнаПолітика

У Мюнхені розпочинається міжнародна конференція з питань безпеки

Україну представлять Президент Порошенко і міністр закордонних справ Клімкін

У Мюнхені розпочинається міжнародна конференція з питань безпеки
Фото: president.gov.ua

Україна стане топ-темою на Мюнхенських дебатах про безпеку. Сьогодні там зустрінуться Президент України Петро Порошенко, голова МЗС Росії Сергій Лавров, канцлер Німеччини Ангела Меркель і держсекретар США Джон Керрі, повідомляє ТСН.

Із самого початку форум має стати платформою для пошуку дипломатичного вирішення війни в Україні, однак загострення ситуації змусило керівників Німеччини та Франції терміново вирушити в Київ і Москву. Тому в Мюнхені якраз обговорять результати цих зустрічей.

На 51-шу конференцію з питань безпеки запрошували все вище керівництво України, але через загострення на Донбасі в Мюнхен вирушають тільки Президент Петро Порошенко і голова МЗС України Павло Клімкін. Передбачають, що на форумі будуть понад 400 можновладних осіб, зокрема близько 20 голів держав і урядів і близько 60 міністрів закордонних справ і оборони.

Україні повністю присвятять другий день форуму. Згідно з графіком конференції, вранці з промовою виступить федеральний канцлер Ангела Меркель, потім - голова МЗС Росії Сергій Лавров. Після цього буде головний захід конференції - так звані президентські дебати, де спільно з українським президентом виступлять лідери Литви, Фінляндії та Болгарії.

США цього разу представляють віце-президент Джо Байден, держсекретар Джон Керрі і кілька сенаторів, зокрема Джон Маккейн, який закликає допомогти Україні зброєю.

Нагадаємо, напередодні Меркель і Олланд провели переговори з Порошенком. До цього голова Української держави зустрічався з Джоном Керрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram