ГоловнаПолітика

Рада надала командирам право заарештовувати солдатів

Запроваджено відповідальність за вчинення військових адміністративних порушень

Рада надала командирам право заарештовувати солдатів
Фото: Макс Левин

Верховна Рада прийняла закон про посилення відповідальності військовослужбовців і надання командирам додаткових прав в особливий період.

За прийняття законопроекту №1762 проголосували 260 депутатів.

Законодавчим актом покладено на командирів обов'язок вживати рішучих заходів для припинення кримінальних правопорушень підлеглими і відновлення правопорядку.

Законом також запроваджено адміністративну відповідальність за вчинення військових адміністративних правопорушень. Зокрема, введено відповідальність за відмову від виконання законних вимог командира (начальника), недбале ставлення до військової служби, порушення правил несення бойового чергування, порушення правил несення прикордонної служби, розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв військовослужбовцями. Командирам надано право складати адміністративні протоколи. Командирам надано право складати адміністративні протоколи, вони зможуть заарештовувати солдатів з утриманням на гауптвахті на термін до 10 діб.

Законом вирішено питання відбування покарання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовцями-контрактниками і призваними за мобілізацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram