ГоловнаПолітика

СБУ порушила справи проти МВС за скаргою "Енергоатому"

Провадження стосуються розголошення держтаємниці і замаху на диверсію

СБУ порушила справи проти МВС за скаргою "Енергоатому"
Фото: http://gasunion.org.ua/

За заявою Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" СБУ 22 січня порушила два кримінальні провадження проти працівників ГУБОЗ МВС України.

Головне слідче управління СБУ, як повідомляє прес-служба "Енергоатому", зареєструвало кримінальні провадження за фактом розголошення державної таємниці та за фактом передбачуваного замаху на диверсію - ст.ст. 15, 113, 328 КК України.

"Рішення звернутися до СБУ було ухвалене Компанією з метою недопущення незаконного витоку інформації з грифом "таємно" під час військової агресії проти України. Підставою для звернення до суду стали незаконні дії співробітників ГУБОЗ МВС України, які полягали у необґрунтованому витребуванні документів, що стосуються фізичного захисту об'єктів атомної енергетики, в тому числі і з грифом "таємно"", - зазначає "Енергоатом".

Компанія додає, що витребування документів з грифом "таємно" має відбуватися за спеціальною процедурою з відповідними дозволами наглядових і регулюючих органів, оскільки в іншому разі їх необґрунтована передача третім особам може завдати значної шкоди інтересам держави.

Нагадаємо, в офісах НАЕК "Енергоатом" відбувалися обшуки у вересні і грудні 2014 року.

Підставою для обшуків стало кримінальне провадження, відкрите влітку 2014 року, яке стосується розслідування договірної діяльності компанії в 2012-2013 роках. "Енергоатом" відкидає звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram