ГоловнаПолітика

СБУ встановила особу російського офіцера, який готував теракт біля АП

Спецслужба залучила міжнародні організації з питань боротьби з тероризмом

СБУ встановила особу російського офіцера, який готував теракт біля АП

Служба безпеки України до кінця тижня оприлюднить дані про особу російського офіцера, за завданням якого в середині грудня мешканка Луганська мала влаштувати теракт біля Адміністрації президента.

"Ми зараз закінчуємо роботу з міжнародними організаціями у справах боротьби з тероризмом, і я думаю, що до кінця тижня - у п'ятницю, я вам обіцяю - ми опублікуємо дані російського офіцера, який спланував і направив у місто Київ 17 грудня луганчанку разом з бомбою - пам'ятаєте, в сумці, - яку затримали, і СБУ не допустила тоді теракту в місті Київ. Ми встановили особу цього офіцера", - сказав глава СБУ Валентин Наливайченко на прес-конференції.

Нагадаємо, в середині грудня СБУ повідомила про затримання в Києві Анастасії Коваленко, яка у сумці несла вибухівку потужністю 3 кг у тротиловому еквіваленті.

Як заявляв тоді радник голови СБУ Маркіян Лубківський, під час пересування центром Києва Коваленко постійно контактувала по телефону з кадровим співробітником ГРУ ЗС РФ "Костянтином" - Костянтином Мартиновим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram