ГоловнаПолітика

6 депутатів від БПП підтримали прохання до ООН про введення миротворців

У Раді виник черговий скандал

6 депутатів від БПП підтримали прохання до ООН про введення миротворців
Фото: Макс Левин

Шість депутатів від фракції Блоку Петра Порошенка: Сергій Валентіров, Богдан Дубневич, Борис Козир, Вадим Кривохатько, Вадим Нестеренко, Борислав Розенблат - підтримали прохання до ООН про введення миротворців, проголосувавши за проект постанови "Опозиційного блоку".

Разом з ними за проект №1847 авторства Юрія Бойка і Юрія Воропаєва проголосували 25 депутатів від ОБ, 1 від "Економрозвитку" і 1 позафракційний.

Заява Верховної Ради, яку пропонував "Опозиційний блок", містить 9 пунктів: визнати неможливим військове вирішення конфлікту на Донбасі, провести прямі переговори з РФ, визнати події на Донбасі військовими діями, відновити фінансування громадян на Донбасі, відновити транспортне сполучення, звернутися до ООН з проханням про введення миротворчого контингенту, забезпечити функціонування українських ЗМІ на Донбасі, попросити ОБСЄ та ООН розслідувати теракти на Донбасі, попросити іноземні держави надати допомогу Україні для відновлення Донбасу.

Володимир Гройсман після голосування заявив, що кілька депутатів неправильно зрозуміли цей проект, і спробував повернути його на повторний розгляд. Однак депутати "Народного фронту" заблокували це рішення.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко після цього закликав "Народний фронт" не руйнувати коаліцію і запропонував проголосувати відхилення цієї постанови.

За відхилення вдалося набрати 232 голоси, після чого конфлікт вичерпався і Гройсман закрив засідання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram