ГоловнаПолітика

Азаров у Москві розповів про плани повернення в Україну

Прем'єр-утікач готовий "віддати сили і досвід" для подолання кризи

Азаров у Москві розповів про плани повернення в Україну

Екс-прем'єр України Микола Азаров сьогодні в Москві презентував книгу "Україна на роздоріжжі". Під час презентації колишній політик прокоментував ситуацію в Україні та розповів про свої плани повернення, повідомляє РИА "Новости".

Під час прес-конференції Азаров повідомив, що не підтримує стосунків із колишнім президентом Віктором Януковичем і вважає це недоцільним.

"Протягом останніх півтора року в мене з ним склалися дуже напружені стосунки. Пов'язано це з тим, що він став просувати на визначені посади певних людей. Не на ґрунті того, що я боровся за своє місце, ні, звичайно. А на ґрунті того, що я не міг запустити програму активізації економіки ", - сказав Азаров.

Екс-прем'єр заявив, що не вважає українську владу легітимною через "збройний переворот". Окрім того, Азаров хотів би бачити Україну "федеральною країною".

Чиновник-утікач закликав Німеччину, Росію і США провести конференцію про мир у країні. "Створити саме технічний уряд професіоналів, який повинен єдине зробити - зупинити війну, виробити конституцію, що передбачає федеративний устрій, прийняти її на референдумі, підготувати і провести під наглядом міжнародних спостерігачів дійсно демократичні вибори... Якщо всередині країни не хочуть зупинитися, значить, як це було у світовій історії, збираються держави-гаранти й ухвалюють рішення. Повірте, у Німеччини, США та Росії достатньо важелів, щоб зупинити цю війну, але треба тільки, щоб вони домовилися", - зазначив Азаров.

Говорячи про можливе повернення в Україну, Азаров заявив, що зробить це після зміни влади.

Нагадаємо, Інтерпол оголосив Азарова в міжнародний розшук, український суд видав постанову про заочний арешт екс-прем'єра. Його, а також Віктора Януковича та кількох колишніх міністрів звинувачують у зловживанні службовим становищем і привласненні державних грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram