ГоловнаПолітика

Керівник Мін'юсту виключає припинення люстрації

Міністр уточнив, що йдеться про те, що в закон про люстрацію потрібно внести правки

Керівник Мін'юсту виключає припинення люстрації
Фото: comments.ua

Міністр юстиції України Павло Петренко виключає припинення процесу люстрації.

Про це він заявив в інтерв'ю "5 каналу", передає РБК-Україина.

"Я сьогодні мав дві зустрічі з президентом Венеціанської комісії, з делегацією. Одна була у форматі - прем'єр-міністр і делегація, і я був запрошений, друга була безпосередньо в Міністерстві юстиції, ми детально спілкувалися про люстрацію... Я думаю, що йдеться не про зупинку і не про призупинення люстрації. Йдеться про те, що ті певні застереження, які були озвучені експертами Венеціанської комісії, ми обов'язково виправимо", - зазначив Петренко.

Він нагадав, що сьогодні відбувається другий етап люстрації, при якому вищі чиновники - прем'єр-міністр і члени Кабінету міністрів - проходять майнову люстраційну політику.

Петренко також зазначив, що сам уже пройшов люстраційну перевірку. "Мене перевірили за десять останніх років... Фіскальна служба перевірила всі доходи мої, всі витрати і дала позитивний висновок, що я пройшов люстрацію", - заявив він.

Відповідаючи на запитання ведучої, Петренко запевнив, що люстрацію в Україні не буде припинено. "Процес люстрації не зупиниться, я в цьому впевнений", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, 2 лютого голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо закликав Президента України Петра Порошенка призупинити дію закону про люстрацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram