ГоловнаПолітика

Порошенко впевнений, що США та інші країни погодяться дати Україні зброю

Україна вже отримала від своїх партнерів засоби зв'язку, безпілотники, радари, прилади нічного бачення, броньовані автомобілі та інше

Порошенко впевнений, що США та інші країни погодяться дати Україні зброю
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко впевнений у готовності США та інших зарубіжних партнерів постачати Україні озброєння.

Про це він заявив на прес-конференції в Харкові, відповідаючи на запитання журналістів.

"У мене немає жодних сумнівів, що рішення про постачання Україні зброї буде ухвалене як США, так і іншими країнами", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що Україна мусить мати можливість себе захистити, що той образ, який має у світі українське керівництво, - це позиція відповідального керівництва та керівництва миру.

"Якщо ми будемо слабкі, то це нам не допоможе досягти миру, а тільки буде шкодити цьому", - зазначив Президент.

Порошенко повідомив, що Україна вже співпрацює в напрямку постачання військового спорядження, і висловив упевненість, що обсяг такого співробітництва буде значно розширений.

Зокрема Україна отримала від своїх партнерів засоби зв'язку, безпілотні розвідувальні літальні апарати, контрбатарейні радари, прилади нічного бачення, станції радіоелектронної боротьби, броньовані автомобілі.

Президент підкреслив, що все це є системами нелетального озброєння, але їх постачання у війська значно підвищує боєздатність Збройних сил.

Він зазначив, що нині Україна має дуже ефективних власних виробників, продукція яких на порядок дешевша від зарубіжної та абсолютно не гірша за якістю.

Однак країні, за словами Президента, на даний момент не вистачає часу, щоб розгорнути широкомасштабне виробництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram