ГоловнаПолітика

Порошенко: закон про люстрацію буде доопрацьовано

Раніше Венеціанська комісія рекомендувала призупинити процес люстрації і доопрацювати відповідний закон

Порошенко: закон про люстрацію буде доопрацьовано
Фото: EPA/UPG

В українському законодавстві не передбачене призупинення дії закону до внесення в нього змін, тому Закон про очищення влади протягом лютого буде доопрацьовано.

Про це сказав на брифінгу в Харкові Президент України Петро Порошенко, передає УНІАН.

За його словами, сьогодні під час зустрічі голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо висловив переконання, що український люстраційний закон не може застосовуватися в країнах-членах Ради Європи, і попросив призупинити його дію до моменту внесення змін.

Порошенко зазначив, що Букіккіо прийняв запевнення Міністерства юстиції України та членів української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи в тому, що протягом лютого закон буде доопрацьовано.

За словами Порошенка, в українському законодавстві не передбачене призупинення дії закону до внесення до нього змін.

"Він (голова Венеціанської комісії - ред.) звернувся з проханням, щоб було призупинено дію цього закону до внесення змін. Така процедура в законодавчому полі України не передбачена. Єдине, що я можу, це звернутися до українського парламенту щодо прискорення напрацювання змін до закону з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії. Зі свого боку, я запропонував парламенту лише такі зміни, які не заважатимуть і мені як верховному головнокомандувачу захищати державу", - сказав Порошенко.

Він зауважив, що за люстраційним законом одночасно необхідно звільнити близько 50 воєначальників з бойовим досвідом.

Порошенко підкреслив, що першим його наказом після внесення змін до закону буде відновлення на посаді першого заступника начальника Генштабу генерал-полковника Геннадія Воробйова.

Нагадаємо, 3 лютого під час зустрічі з Порошенком Букіккіо сказав, що закон "Про очищення влади" (про люстрацію) - це "поганий закон", і Венеціанська комісія дуже критична в його оцінках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram