ГоловнаПолітика

МЗС дало оцінку заявам бойовиків про переговори у Мінську

Терористи ДНР і ЛНР не хочуть деескалації конфлікту

МЗС дало оцінку заявам бойовиків про переговори у Мінську
Фото: uk.wikipedia.org

Невизнання бойовиками ДНР і ЛНР другого президента України Леоніда Кучми як представника України на мінських переговорах свідчить про їхнє небажання вести переговори з деескалації ситуації на Донбасі. Таку заяву зробив сьогодні речник МЗС України Євген Перебийніс.

"Це безпідставні вимоги. Я думаю, що це спосіб прикрити нездатність або небажання вести переговори і досягати реальної деексалаціі ситуації", - цитує чиновника "Інтерфакс-Україна".

Перебийніс нагадав, що напередодні оприлюднили розпорядження президента України Петра Порошенка, згідно з яким Кучма уповноважений представляти Україну у тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході країни. "Я думаю, що питань після цього не повинно бути", - сказав речник МЗС.

Нагадаємо, раніше ватажок ДНР Олександр Захарченко відмовився брати участь у мирних переговорах, "поки Київ не призначить офіційного представника".

31 січня у Мінську відбулися консультації тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі. Увечері того ж дня Кучма заявив про зрив запланованого раунду консультацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram