ГоловнаПолітика

Пашинський: Рада має зберегти контроль за призначенням глави АКБ

"Народний фронт" нагадав про форму правління в Україні

Пашинський: Рада має зберегти контроль за призначенням глави АКБ
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради від "Народного фронту" Сергій Пашинський вважає, що парламент має зберегти контроль за призначенням глави Антикорупційного бюро.

Про це він заявив сьогодні, виступаючи з трибуни, інформує прес-служба НФ.

"По-перше, у нашій Конституції чітко прописано, які повноваження президента України. Президент Порошенко є нашим політичним партнером і соратником, але у нас - парламентсько-президентська республіка, і ми маємо думати не на місяць вперед, а на роки вперед, і тільки тоді ці закони працюватимуть і будуть ефективними", - підкреслив Пашинський.

"Саме тому фракція "Народного фронту" звертається до авторів закону: ми готові голосувати, якщо стаття 6 частина 1 буде викладена у попередній редакції, де передбачається парламентський контроль за звільненням і призначенням голови Антикорупційного бюро", - заявив він.

Нагадаємо, що депутати сьогодні голосували зміни до закону про АКБ двічі (проект №1660-Д). Уперше їм не вистачило 25 голосів, оскільки "Народний фронт" відмовився підтримати поправку про те, що президент України призначає одного з відібраних конкурсною комісією кандидатів на голову бюро.

Було оголошено перерву, на якій фракції домовилися, і з другої спроби закон набрав 283 голоси в першому читанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram