ГоловнаПолітика

Соболєв: норми закону про воєнний стан починають вносити окремими законопроектами

Депутат запропонував не лицемірити, а оголошувати воєнний стан

Соболєв: норми закону про воєнний стан починають вносити окремими законопроектами
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради від "Батьківщини" Сергій Соболєв заявив, що влада не вводить воєнний стан на Донбасі, але при цьому починає копіювати цілі положення закону про воєнний стан і пропонувати їх як окремі законопроекти.

Про це він заявив кореспонденту LB.ua, коментуючи законопроект №1855 про військово-цивільні адміністрації. "Відбувається переписування цілих норм, і я вважають це дурістю, адже ми так і не ввели воєнний стан на території Донецької та Луганської областей", - зазначив він.

Соболєв погодився, що такі адміністрації потрібні, тому що на території, де відбувається АТО, немає органів управління місцевої влади, а необхідно приймати бюджети, термінові адміністративні рішення і так далі.

"Тут єдиний момент потрібно враховувати: якщо в законі про воєнний стан є чіткий перелік порушень, які недопустимі і які захищають права громадян. Потрібно, щоб усі ці пункти увійшли в цей закон. Саме тому якщо він буде розглядатися, то тільки перші читання. Тому що це питання прав громадян", - сказав Соболєв.

"Я вважаю, що всі формули - надзвичайна ситуація, надзвичайний стан, АТО, яке отримує всі ознаки воєнного стану - могли б бути вирішені введенням воєнного стану. Це зняло б купу питань, і ми мали б чітке відсилання на закон, а так нам потрібно вносити зміни в десятки законів, щоб оминати питання воєнного стану", - додав депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram