ГоловнаПолітика

США поки що не наважилися дати Україні зброю, але не виключають цього в майбутньому, - Держдеп

Вашингтон не хоче протистояти озброєним бойовикам, а має намір змінити поведінку Росії

США поки що не наважилися дати Україні зброю, але не виключають цього в майбутньому, - Держдеп

США не ухвалили рішення про постачання України летальною зброєю, проте варіант такої підтримки не виключається в майбутньому.

Про це заявила речник Держдепартаменту США Джен Псакі, передає Укрінформ.

"Ніяких рішень не було ухвалено", - повідомила Псакі.

Водночас, за її словами, США "зберігають право розглядати різні можливості". Вона уточнила, що в адміністрації ведеться робота з оцінки ситуації.

Представник зовнішньополітичного відомства США також нагадала, що паралельно Вашингтон збільшив нелетальну військову допомогу для України.

"Ми сфокусовані, як і раніше, на політичному та дипломатичному рішенні, яке ми продовжимо просувати", - зазначила представник Держдепу.

При цьому вона зазначила, що у Вашингтоні ставлять за мету не протистояти озброєним проросійських бойовикам, а взагалі "змінити поведінку Росії, в тому числі введеними санкціями, а також допомогти Україні та уряду подолати нинішній перехідний період".

Раніше видання New York Times повідомило, що США розглядають можливість постачання Україні зброї. Таке рішення підтримує головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі, американський генерал Філіп Брідлав, а також низка офіційних осіб у Білому домі та Пентагоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram