ГоловнаПолітика

"Народний фронт" закликав Раду заборонити росіянам володіти медіа-компаніями в Україні

Сюмар обурена показом російських серіалів про армію на українському ТБ

"Народний фронт" закликав Раду заборонити росіянам володіти медіа-компаніями в Україні
Фото: www.dyvys.in

Фракція "Народного фронту" закликала Верховну Раду ухвалити законопроект про внесення змін до закону про телебачення і радіомовлення, який забороняє участь резидентів Росії у статутному капіталі вітчизняних медіа-компаній.

Про це заявила заступник голови фракції, голова комітету з питань свободи слова та інформації Вікторія Сюмар на погоджувальній раді, повідомила прес-служба партії.

Вона зазначила, що цей законопроект також містить норму про заборону програм і серіалів, які спрямовані на популяризацію держави-агресора. "І це норма, тому що сьогодні українське суспільство обурене наявністю в ефірі серіалів, які прославляють "доблесну російську армію" в той час, як від неї гинуть українські громадяни", - зазначила Сюмар.

За її словами, документ також передбачає надання додаткових повноважень Національній раді з телебачення і радіомовлення в контексті стягнення штрафів, що дозволить регулятору діяти ефективніше. "За рік Україна опинилася не в змозі навіть заборонити російські телеканали, тому що в нас сьогодні діє тимчасова судова заборона", - пояснила Сюмар.

Вона висловила сподівання, що Рада зможе прийняти цей законопроект і "показати, що ми можемо ефективно діяти як парламент, що це парламент України, а не парламент, який представляє інтереси проросійських олігархів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram