ГоловнаПолітика

Міноборони звинуватило екс-комбата "Айдару" у зловживаннях

Сергій Мельничук нібито організував протести, щоб уникнути покарання

Міноборони звинуватило екс-комбата "Айдару" у зловживаннях
Фото: EPA/UPG

Міноборони заявило, що протестні акції, які влаштувала в Києві частина бійців батальйону "Айдар", пов'язані з бажанням колишнього керівництва підрозділу уникнути відповідальності за зловживання.

"Протестні акції пов'язані, насамперед, зі спробою колишнього керівництва підрозділу уникнути відповідальності за зловживання, які було виявлено під час перевірок службової діяльності фахівцями військової служби правопорядку. Бійці підрозділу, які беруть участь в акціях протесту, самовільно залишили місце несення служби і фактично незаконно перебувають за межами розташування військової частини", - сказано в повідомленні міністерства.

Акції протесту "айдарівців" почалися 30 січня після заяви колишнього комбата батальйону, нардепа від Радикальної партії Сергія Мельничука про розформування "Айдару".

У відповідь Міноборони підтвердило, що батальйон згідно з директивою МО і Генштабу ЗСУ від 17 січня чекають організаційні зміни, однак заявило, що вони торкнуться лише перереєстрації номера військової частини та заміни печатки, щоб запобігти зловживанням з печаткою і документами, які були раніше втрачені і можуть стати інструментом у махінаціях.

"Нинішні бійці "Айдару" підтримують такі заходи, адже втрата печатки робить неможливою роботу штабу з документами протягом трьох останніх місяців: не купуються матеріальні засоби для потреб підрозділу, утруднено відправку особового складу у відпустки та відрядження, направлення на лікування", - зазначає Міноборони.

Стверджується, що бойові підрозділи батальйону продовжують нести службу на передовій, а передислокація тилових служб, що забезпечують діяльність "Айдару", викликана необхідністю віддалити їх від лінії бойових зіткнень і територій, що знаходяться під артобстрілом.

Також Міноборони оприлюднило відео, на якому кілька бійців "Айдару" озвучують свою позицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram