ГоловнаПолітика

Держсекретар США 5 лютого приїде до Києва

Керрі планує обговорити з українською владою фінансово-економічну допомогу Україні та зміцнення нацбезпеки

Держсекретар США 5 лютого приїде до Києва
Фото: ImageLink Photo/Dennis Kan

Державний секретар США Джон Керрі має намір 5 лютого відвідати з візитом Україну, де передбачено його зустріч з вищим керівництвом країни.

Про це повідомила прес-секретар Держдепартаменту США Джен Псакі, передає Укрінформ.

"Державний секретар Джон Керрі 5 лютого вирушить до Києва, щоб зустрітися з Президентом Петром Порошенком, прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, а також багатьма депутатами українського парламенту", - зазначила Псакі.

За її словами, запланований візит стосуватиметься, насамперед, питання підтримки України з боку США, зокрема фінансово-економічної допомоги і зміцнення сфери національної безпеки. Сторони також зосередяться на пошуку шляхів деескалації ситуації на Донбасі.

Відповідаючи на запитання щодо нинішньої позиції уряду США в плані забезпечення України зброєю, представник Держдепу зазначила, що Штати вже надали значну підтримку у вигляді нелетальної військової допомоги і "продовжать зосереджуватися на цьому".

Псакі також зазначила, що після України Керрі вирушить до Мюнхена, де перебуватиме з 6 по 8 лютого для участі у Мюнхенській конференції з питань безпеки. Там він проведе ряд двосторонніх і багатосторонніх зустрічей, зокрема з головою російського МЗС Сергієм Лавровим.

Раніше повідомлялося, що на конференцію в Мюнхен вирушить і Президент України Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram