ГоловнаПолітика

Росія не в тій позиції, щоб вимагати перегляду мінських угод, - Сергєєв

РФ досі не пояснила, що російські солдати роблять в Україні, заявив постпред України в ООН

Росія не в тій позиції, щоб вимагати перегляду мінських угод, - Сергєєв
Фото: un.org

Голова Постійного представництва України при Організації Об'єднаних Націй Юрій Сергєєв заявляє, що Росія знаходиться не в тій позиції, щоб вимагати перегляду мінських угод.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу в Нью-Йорку, передає УНІАН.

Дипломат нагадав, що під час останнього засідання Ради безпеки ООН він поінформував членів РБ про те, що російські війська перетинають український кордон. Зокрема, він зазначив, що говорив про те, що кількість російських військовослужбовців на сході України становить приблизно 12 тис. осіб разом з військовою технікою, до якої належать 235 танків, 720 бронетранспортерів, 263 артилерійські системи.

"Я запитав російську делегацію, щоб вони пояснили нам, що вони роблять в Україні? Станом на цей час досі немає відповіді від них", - підкреслив Сергєєв.

При цьому він зазначив, що українська сторона вимагає від Росії продовження діалогу щодо мирного вирішення ситуації на сході, в тому числі про вивід усіх російських військ з України, початок імплементації мінських угод, під якими Росія поставила підпис. Сергєєв заявляє, що Росія не має висувати якісь нові вимоги Україні щодо вирішення ситуації на Донбасі.

На думку Сергєєва, "Росія знаходиться не в тій позиції, щоб вимагати перегляду того, що вона пообіцяла виконати в (мінських) угодах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram