ГоловнаПолітика

Німеччина збирається допомагати Україні весь 2015 рік

Нашу країну в Німеччині назвали "пріоритетною державою для надання допомоги"

 Німеччина збирається допомагати Україні весь 2015 рік

Україна в 2015 році буде пріоритетною державою для надання Німеччиною технічної допомоги, в тому числі фінансової, експертної та гуманітарної. Про це сказав міністр економічного розвитку та співробітництва Німеччини Герд Мюллер під час зустрічі в Берліні з київським мером Віталієм Кличком, повідомляє прес-служба мера.

Під час зустрічі йшлося і про конкретні напрямки та проекти міжрегіональної співпраці між українськими і німецькими містами, і про реформування міського управління, інвестицій, експертну допомогу, йдеться у повідомленні.

Кличко підкреслив необхідність невідкладного посилення санкцій і тиску на Росію. "Україні сьогодні дуже складно - вона впроваджує реформи в умовах боротьби за свою територіальну цілісність і незалежність. І зупинити російську агресію сьогодні важливо для майбутнього України", - підкреслив мер Києва.

Крім того, за даними прес-служби, Кличко зустрівся у Бундестазі з депутатами - членами комітету з питань ЄС. Голова комітету Бундестагу Гунтер Кірхбаум підкреслив, що від ситуації в Україні залежить і ситуація в Європі надалі.

"Те, що сьогодні відбувається на Донбасі, - це атака не тільки на Україну. Це - атака на наші європейські, демократичні цінності. Україна для нас, безумовно, залишається суверенною країною", - зазначив Кірхбаум.

Нагадаємо, на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи цього тижня делегати з країн ЄС підтримали більшість правок, запропонованих українською делегацією, і позбавили російську делегацію права голосу на найближчі три місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram