ГоловнаПолітика

У Бахчисараї поліція обшукує будинок голови Меджлісу

Самого Ахтема Чийгоза заарештували напередодні

У Бахчисараї поліція обшукує будинок голови Меджлісу
Ахтем Чийгоз

Оперативно-слідчі заходи в будинку заарештованого заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза тривають уже 9 годин. Співробітники Слідчого комітету Росії вилучили з будинку всю комп'ютерну техніку, повідомляє "Крым.Реалии".

У будинку весь цей час перебуває тільки дружина Чийгоза - Ельміра Аблялімова, родичів до неї не пускають. Будівлю по периметру охороняють озброєні силовики в масках.

Значна частина людей: сусіди, члени Меджлісу, активісти, - які перебували біля будинку з моменту повідомлення про обшук, розійшлася. Частина продовжує чергувати біля будинку і чекає на закінчення слідчих заходів.

Представники окупаційної влади не коментують ситуацію ні на місці, ні по телефону.

Нагадаємо, Ахтема Чийгоза затримали в четвер, 29 січня. Як заявив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, Чийгоза затримали "за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях". Йдеться про події 26 лютого 2014 року, коли проходила акція протесту за участю Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі, біля будівлі кримського парламенту.

Київський районний суд Сімферополя обрав Чийгозу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram