ГоловнаПолітика

ФСБ звинуватила мешканку Вязьми у держзраді на користь України

Жінка розповіла посольству України про спорожнілу військову частину біля її будинку

ФСБ звинуватила мешканку Вязьми у держзраді на користь України

Федеральна служба безпеки Росії звинуватила мешканку міста Вязьма Смоленської області у держзраді на користь України.

Як повідомляє "Коммерсант", у квітні 2014 року Світлана Давидова помітила, що військова частина №48886, розташована поруч із її будинком, фактично спорожніла. У цій частині дислокується 82-га окрема радіотехнічна Червонопрапорна ордена Олександра Невського бригада ГРУ.

"Потім вона поїхала до центру у справах і в маршрутці побачила одного зі службовців цієї частини. Зрозуміти, що він звідти, було неважко: він на всю маршрутку телефоном про це розповідав", - розповів чоловік Давидової Анатолій Горлов. Телефоном чоловік повідомляв свого співрозмовника, що його з товаришами по службі "невеликими групами переправляють до Москви, обов'язково у цивільному, а звідти далі у відрядження". Давидова вирішила, що мова йде саме про відрядження до Донецька.

Повернувшись додому, вона розповіла про все чоловікові, а потім вирішила зателефонувати в українське посольство у Москві. "Вона навіть собі записку написала про все це, її тепер підшили до справи. Світлана подзвонила українцям і сказала, що має у своєму розпорядженні такі дані і хоче запобігти можливим жертвам", - згадує чоловік Давидової.

21 січня 2015 року до їхнього будинку увірвалися люди у чорному камуфляжі. Потім зайшов чоловік у цивільному, показав посвідчення слідчого з особливо важливих справ 1-го відділу слідчого управління ФСБ РФ полковника юстиції Михайла Свинолупа. Він заявив Давидовій, що її затримано у справі про держзраду. Після кількох годин слідчих дій співробітники ФСБ винесли з будинку усі записні книжки, комп'ютер і ноутбук.

Зараз Давидова перебуває у Лефортовському СІЗО в Москві.

У Давидової та Горлова семеро дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram