ГоловнаПолітика

Україна вдвічі перевершила Росію за рівнем свободи

Freedom House оприлюднив доповідь про рівень свободи у країнах світу

Україна вдвічі перевершила Росію за рівнем свободи

Міжнародна правозахисна організація Freedom House вважає, що Україна набагато перевершила Росію за рівнем свободи. Про це йдеться в доповіді, опублікованій на сайті організації.

Кожну країну правозахисники оцінювали за двома критеріями (рівень політичних прав і громадянської свободи) за шкалою від 1 до 7, де 1 - найкращий показник, а 7 - найгірший. Середній показник свободи в Росії становить 6 балів (невільна країна), а в Україні - лише 3 бали (частково вільна).

До "частково вільних", крім України, в Європі зарахували Молдову, Боснію і Герцоговину, Албанію, Македонію і Косово. Інші європейські держави отримали від Freedom House "двійки" або "одиниці", що означає високий рівень свободи слова, прав людини і політичних прав.

До найбільш вільних держав потрапили США, Канада, Австралія та кілька європейських країн, а антисписок очолили Судан, Саудівська Аравія, ЦАР, Сомалі, Узбекистан і Туркменістан. Білорусь отримала 6,5 бала - становище цієї країни в галузі свободи також оцінюють як "одне з найгірших у світі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram