ГоловнаПолітика

Російські військові спалюють тіла своїх загиблих у пересувних крематоріях, - СБУ

На "гарячу" лінію щодня звертаються десятки російських громадян, які шукають своїх родичів, повідомили у відомстві

Російські військові спалюють тіла своїх загиблих у пересувних крематоріях, - СБУ
Фото: Макс Левин

Російські військові спалюють тіла загиблих у пересувних крематоріях для приховування фактів своєї участі в бойових діях на стороні терористів ДНР і ЛНР.

Про це розповів голова СБУ Валентин Наливайченко, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, з 20 по 23 січня за вказівкою генерального штабу збройних сил РФ на тимчасово підконтрольну терористичним угрупованням територію було введено сім мобільних пересувних крематоріїв, змонтованих на шасі автомобілів КАМАЗ.

За словами Наливайченка, кожна з цих "смертельних печей" спалює за добу мінімум 8-10 тіл. Їхню роботу координують безпосередньо військові розвідники Росії. Ці КАМАЗи в кінці 2014 року були зафіксовані в Ростовській області поблизу державного кордону України.

Голова СБУ повідомив, що на "гарячу" лінію служби щодня звертаються десятки російських громадян, які шукають своїх родичів, російських військових, яких направили на територію України.

"Незважаючи на те, що вони зі зброєю в руках чинили злочини проти наших громадян, ми поводимося гуманно і повертаємо матерям ідентифіковані тіла, знайдені документи, щоб їх гідно поховали. Ми говоримо російським матерям - забирайте своїх синів, поки їхні командири не спалили їх у крематоріях", - розповів Валентин Наливайчено.

Нагадаємо, раніше голова постійного представництва України при ООН Юрій Сергєєв заявляв про присутність 12 тисяч російських солдатів на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram