ГоловнаПолітика

США стурбовані станом здоров'я Савченко

Штати черговий раз закликали Росію звільнити українських заручників

США стурбовані станом здоров'я Савченко

Офіційний Вашингтон висловив глибоку стурбованість у зв'язку зі станом здоров'я Надії Савченко, яку незважаючи на зусилля міжнародної спільноти досі утримують у російській в'язниці. Крім того, США закликали кремлівське керівництво негайно звільнити її та інших українських заручників.

Про це заявила речник Державного департаменту США Джен Псакі, передає Укрінформ.

"Ми глибоко стурбовані повідомленнями про те, що член українського парламенту, колишня льотчиця Надія Савченко має важкий стан здоров'я і її продовжують утримувати в Росії", - зазначила представник Держдепу.

Вона констатувала, що голодування Савченко триває з 13 грудня на знак протесту проти її утримання під вартою. Псакі також висловила офіційну позицію США з цього питання, яка заперечує версію російського суду.

"Надію Савченко було затримано підтримуваними Росією бойовиками в червні 2014 року на території України і нелегально вивезено сепаратистами в Росію", - підкреслила представник американського зовнішньополітичного відомства.

Псакі нагадала, що Савченко є делегатом від України в Парламентській Асамблеї Ради Європи. "Ми закликаємо Росію негайно звільнити пані Савченко і всіх інших українських заручників, а також виконати всі зобов'язання відповідно до мінських домовленостей", - заявила речник Держдепартаменту США.

Раніше ПАРЄ ухвалила звільнити українську льотчицю протягом 24 годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram