ГоловнаПолітика

Порошенко, Меркель та Олланд назвали оптимальним мінський формат переговорів

Наступними кроками у мирному врегулюванні має стати двостороннє припинення вогню і звільнення заручників, вважають світові лідери

Порошенко, Меркель та Олланд назвали оптимальним мінський формат переговорів
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд у телефонній розмові заявили, що мінський формат переговорів є оптимальним.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави української держави.

Зокрема, співрозмовники зазначили, що тристороння контактна група є оптимальним форматом для переговорів щодо мирного врегулювання і дотримання мінських угод.

Також сторони висловили переконання, що негайне двостороннє припинення вогню і звільнення заручників мають стати наступними кроками у мирному врегулюванні.

Дипломати підкреслили, що подальші дії мають передбачати відведення військ і техніки від лінії розмежування, яка закріплена мінським меморандумом від 19 вересня 2014 року.

Олланд і Меркель запевнили Порошенка в готовності до подальшої координації зусиль для продовження діалогу на вищому рівні в нормандському форматі.

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН виступає за якнайшвидше скликання переговорів щодо конфліктної ситуації на Донбасі в женевському форматі - за участю України, Європейського Союзу, США та Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram