ГоловнаПолітика

Порошенко у Польщі розповів про етноцид україномовного населення

Президент нагадав, що в Криму небезпечно говорити українською

Порошенко у Польщі розповів про етноцид україномовного населення
Фото: Петро Порошенко

У сімдесятий рік перемоги над нацизмом, в яку українці зробили колосальний внесок, наша країна вступила в умовах агресії з боку Росії. І зараз проросійські терористи на окупованих ними землях здійснюють справжній етноцид україномовного населення.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у коментарі з нагоди 70-ї річниці визволення концтабору Аушвіц-Біркенау, повідомляє прес-служба глави держави.

"Сьогодні вже онуки і правнуки тих, хто захищав Україну понад сім десятиліть тому, покинули свої будинки, щоб захистити рідних і близьких і всю Вітчизну від дій агресора. Більше того: на тимчасово окупованих територіях, у районах, тимчасово підконтрольних проросійським бойовикам, крім терору, націленого на все місцеве населення, крім порушення прав і свобод усіх громадян - здійснюється ще й окремий етноцид україномовного населення. Там небезпечно говорити українською. Нашу мову, як і історію України, виключають зі шкільної програми", - зазначив Президент.

Водночас у Криму, підкреслив Порошенко, грубо утискаються права кримських татар, пропагуються антитатарські ксенофобські стереотипи, а всесвітньо відомим лідерам цього народу навіть заборонено в'їзд на територію півострова.

Нагадаємо, в лютому 2014 року Росія захопила український Крим. З цього часу російські силовики обшукували будинки кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram