ГоловнаПолітика

Американський генерал закликає дати Україні зброю

США мають діяти рішуче, щоб озброїти Україну і допомогти їй

Американський генерал закликає дати Україні зброю
Фото: wikipedia.org

Генерал Джон Кін, який раніше обіймав керівні посади у штабі Сухопутних військ США, заявив, що агресія Росії на сході України має бути припинена через введення жорсткіших санкцій і посилення української армії.

Про це він сказав під час слухань у Комітеті Сенату США з питань збройних сил, повідомляє Укрінформ.

"Нинішня поведінка Росії підказує, що її військова кампанія проти Грузії в 2008 році не була якимось відхиленням, а скоріше пробними зусиллями, щоб перекроїти сформований регіональний порядок", - зазначив генерал.

За його словами, Москва зараз "дала зрозуміти, що не сприймає політичної карти Європи, що склалася після холодної війни".

Кін зазначив, що Сполучені Штати мають зробити реалістичні висновки: "Москва готова кинути виклик безпосередньо існуванню НАТО".

Генерал також підкреслив, що США мають діяти рішуче, щоб озброїти Україну і допомогти їй.

"Це ганьба, що ми черговий раз відмовили у допомозі людям (народу України), які відчули утиски, у той момент, коли вони разом звернулися з проханням про зброю для боротьби", - зазначив він.

Крім того, на думку Кіна, військова присутність НАТО "має бути значно переміщена в бік країн Балтії та Східної Європи з планами постійного базування".

Нагадаємо, раніше Україна підписала контракти з французькою Thales Group та американськими виробниками ATN Corp. и Barrett Firearms на постачання сучасного озброєння та військового обладнання для потреб Збройних сил, Служби безпеки та Нацгвардії України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram