ГоловнаПолітика

ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо України з вимогою звільнити Савченко

Асамблея також вимагає погоджувати з Україною відправку гумконвоїв

ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо України з вимогою звільнити Савченко

Парламентська асамблея Ради Європи у вівторок більшістю голосів прийняла резолюцію щодо ситуації в Україні, підтримавши більшість поправок української делегації.

Як повідомляє "Апостроф", у документі міститься вимога до Росії негайно звільнити льотчицю Надію Савченко, а також усіх військовополонених, яких незаконно утримують у російських в'язницях.

"Закликаємо негайно звільнити Надію Савченко, члена української делегації в ПАРЄ, яку 18 червня 2014 року було взято в полон в Україні і незабаром після цього було взято під варту російською владою, яка ще не притягнула її до кримінальної відповідальності за звинуваченням у якихось злочинах", - йдеться в резолюції.

Крім того, Асамблея закликає РФ погоджувати всі ініціативи з гуманітарної допомоги з українським урядом і утриматися від військової підтримки терористів на Донбасі.

"ПАРЄ закликає Росію утриматися від дестабілізації ситуації в Україні і військової підтримки озброєних терористів, а також використовувати свій вплив на них, щоб вони повною мірою поважали і виконували положення мінського припинення вогню", - йдеться в резолюції.

Також ПАРЄ закликала Росію забезпечити дотримання прав людини в Криму.

Нагадаємо, Верховна Рада включила Савченко до складу своєї делегації в ПАРЄ. Асамблея у зв'язку з цим надала Савченко міжнародний імунітет, який зобов'язує Росію звільнити українку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram