ГоловнаПолітика

Порошенко нагородив п'ятьох "кіборгів"

Танкісти пробивали кільце оточення для виходу солдатів з аеропорту

Порошенко нагородив п'ятьох "кіборгів"
Фото: http://podrobnosti.ua/

Президент Петро Порошенко своїм указом нагородив п'ятьох військовослужбовців, які продемонстрували мужність і героїзм.

Четверо з нагороджених - танкісти, які 22 січня забезпечували вихід підрозділів з оточення в аеропорту Донецька. Сержант Костянтин Балтага, старшина Анатолій Скрицький і рядові Володимир Суханін і Дмитро Тринога нагороджені орденом "За мужність III ступеня".

"Командир танка старшина Анатолій Скрицький, механіки-водії танкового взводу сержант Костянтин Балтага, солдат Володимир Суханін, а також навідник солдат Дмитро Тринога проявили мужність і самовідданість під час виконання бойового завдання 22 січня біля аеропорту "Донецьк". У складі своїх екіпажів воїни до останнього вели вогонь на ураження противника, пробиваючи кільце оточення для виходу наших підрозділів. Старшина Скрицький, сержант Балтага і солдат Тринога отримали поранення, але не залишили бойових позицій", - сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Старшого лейтенанта Євгена Гончара нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Гончар - командир роти снайперів 95-ї аеромобільної бригади. Він з травня 2014 року бере участь в антитерористичній операції, неодноразово брав участь у сутичках із бойовиками. 19 січня в результаті бою в населеному пункті Спартак поблизу аеропорту снайпери під керівництвом офіцера зупинили відступ бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram