ГоловнаПолітика

Верховна Рада сьогодні може визнати ДНР і ЛНР терористичними організаціями

На порядку денному позачергового засідання дев'ять питань

Верховная Рада на позачерговому засіданні у вівторок має намір розглянути заяву щодо визнання факту військової агресії Росії проти України, а також законопроект №1840 про надання Раді національної безпеки і оборони права визнавати організації терористичними.

Про це йдеться у порядку денному засідання, оприлюдненому на сайті парламенту.

Також на засіданні розглянуть законопроект №1841 про внесення змін до закону "Про очищення влади" (про мобілізацію) у частині додаткових заходів щодо забезпечення обороноздатності держави.

На порядку денному вказано питання створення військово-цивільних адміністрацій (замість місцевих рад на звільнених від терористів територіях Донецької та Луганської області).

Депутати також планують включити до порядку денного сесії законопроекти №1805 про створення військової поліції замість військової служби правопорядку у Збройних силах і №1768 про заборону участі резидентів держави-агресора у статутному капіталі телерадіоорганізацій.

У другому читанні заплановано розглянути законопроекти №1762 про введення арешту на гауптвахті за невиконання військовослужбовцями наказу командира і №1317 про заборону розповсюдження і демонстрації фільмів, в яких міститься популяризація правоохоронних органів і силових структур держави-окупанта та популяризуються цінності кримінальної субкультури.

Крім того, сьогодні парламент приведе до присяги трьох народних депутатів з фракцій БПП і Народного фронту, зареєстрованих напередодні Центральною виборчою комісією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram