ГоловнаПолітика

У НАТО пообіцяли, що подальша агресія РФ не залишиться без відповіді

Сторони засудили дії підтримуваних Росією терористів ДНР і ЛНР

У НАТО пообіцяли, що подальша агресія РФ не залишиться без відповіді

Учасники екстреного засідання Комісії Україна-НАТО підкреслили, що подальша агресія РФ проти України не залишиться без адекватної відповіді світової спільноти.

Про це повідомили в прес-службі Ради національної безпеки і оборони України, передає УНІАН.

За результатами сьогоднішнього засідання Комісії Україна-НАТО в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу сторони строго засудили дії підтримуваних Росією терористів ДНР і ЛНР, передусім їхні напади на мирне населення, а також агресивну політику Кремля.

Крім того, союзники черговий раз закликали Москву припинити підтримку терористів фінансами, сучасним важким озброєнням і людськими ресурсами, а також повернутися за стіл переговорів.

Під час засідання обговорювалися подальші дії у зв'язку з активізацією діяльності російсько-терористичних угруповань на сході України.

Від України у засіданні взяли участь заступник секретаря РНБО, голова української частини Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи (СРГ ВР) Михайло Коваль, а також голова Місії України при НАТО, посол Ігор Долгов.

Під час засідання Коваль детально поінформував представників Організації про поточну ситуацію на сході України і про наявність в української сторони неспростовних доказів причетності Російської Федерації до подій в Маріуполі та її підтримки терористів на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram