ГоловнаПолітика

Україна починає процедуру звернення до Гаазького трибуналу

Рада національної безпеки і оборони ухвалила низку рішень

Рада національної безпеки і оборони доручила уряду розпочати процедуру звернення до Гаазького трибуналу щодо злочинів проти людства, здійснених терористами проти громадян України в 2014-2015 роках. Це та інші рішення були прийняті сьогодні на екстреному засіданні РНБО, повідомляє прес-служба Радбезу.

На сьогоднішньому засіданні керівництво країни обговорило надзвичайні заходи протидії російській загрозі та проявам тероризму, у зв'язку з цим Рада безпеки ухвалила низку рішень для посилення обороноздатності України.

РНБО вирішила сформувати державне оборонне замовлення для забезпечення ЗСУ, Нацгвардії та інших військових формувань новою зброєю і військовою технікою.

Для посилення тиску на Росію РНБО ухвалила застосувати на території України санкції, запроваджені раніше країнами Євросоюзу, Швейцарією, США і країнами "Великої сімки".

Уряду доручено розпочати процедуру звернення до Гаазького трибуналу щодо злочинів проти людства, здійснених терористами, а також про визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями.

До Верховної Ради буде внесено пакет законодавчих змін, спрямованих на посилення обороноздатності України.

Під час засідання президент Петро Порошенко доручив уряду надати комплексну допомогу всім постраждалим в результаті терактів останніх днів.

Через те, що засідання РНБО проходило в закритому режимі, подробиці прийнятих рішень не оприлюднені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram