ГоловнаПолітика

В ОБСЄ запропонували провести в Україні миротворчу операцію

Голова Парламентської асамблеї заявив про необхідність застосування жорсткої зброї

В ОБСЄ запропонували провести в Україні миротворчу операцію
Фото: EPA/UPG

Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ, депутат фінського парламенту від Коаліційної партії Ілкка Канерва пропонує розглянути можливість проведення в Україні миротворчої операції для врегулювання кризи, яка далі зростає.

Про це він заявив в інтерв'ю Yle.

При цьому він акцентував на тому, що ОБСЄ складно стежити за ситуацією на Сході України.

"ОБСЄ присутня на території Східної України як цивільна неозброєна організація. Але чи не час уже, щоб запобігти ескалації та поширенню війни, обговорити дуже серйозно, на міжнародному рівні необхідність проведення миротворчої або кризової операції, щоб уникнути руйнувань і жертв, які все збільшуються?" - заявив Канерва.

За його словами, в такому разі міжнародна спільнота могла б діяти в Україні і в плані самооборони.

Канерва закликав міжнародні сили взяти на себе серйознішу відповідальність за дії в плані врегулювання ситуації в Україні. А вона, на думку Канерва, погіршується, тому "необхідно застосувати більш жорстку зброю в дискусії з приводу української кризи".

При цьому він визнав, що ОБСЄ, зі свого боку, необхідно підтвердити свій мандат і збільшити свої сили в Україні.

"Це нелегкий шлях, тому що серед країн-членів ОБСЄ немає повного взаєморозуміння в просуванні цього питання", - резюмував голова ПАРЄ ОБСЄ.

Нагадаємо, місія ОБСЄ працює на Донбасі у складі 500 осіб, із них 350 перебувають у зоні АТО - безпосередньо на територіях, підконтрольних ДНР і ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram