ГоловнаПолітика

Латвія скликає засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС через обстріл Маріуполя

Голові ЄС очевидно, що Росія не зацікавлена в мирному вирішенні конфлікту

Латвія скликає засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС через обстріл Маріуполя
Фото: id77.livejournal.com

Латвія, яка з 1 січня головує в Євросоюзі, зажадала провести позачергове засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС у зв'язку з обстрілом Маріуполя та ситуацією на сході України загалом.

Про це сказано в заяві МЗС Латвії, опублікованій прес-службою.

"Організатори агресії повинні усвідомлювати, що міжнародна спільнота рішуче та жорстко відреагує на подальше загострення конфлікту. Очікують, що розвиток подій буде обговорюватися на Раді Безпеки ООН, і Латвія закликає найближчим часом скликати надзвичайне засідання Ради закордонних справ ЄС", - йдеться в повідомленні.

Міністерство закордонних справ Латвії категорично засуджує нову хвилю насильства на сході України. Стає все більш очевидно, що напади промосковських терористичних угруповань на Маріуполь й інші місця на сході України, які нелюдяно і цинічно діють проти цивільного населення, повністю підтверджують той факт, що Росія не зацікавлена в мирному врегулюванні конфлікту", - йдеться в заяві МЗС Латвії.

Нагадаємо, вранці 24 січня бойовики обстріляли лівий берег Маріуполя. У результаті обстрілу загинули 30 людей, понад 100 людей отримали поранення. Місія ОБСЄ встановила, що ракети по Маріуполю випустили з території, яка підконтрольна терористичній організації ДНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram